سینک آبشاری, سینک دیجیتال یا پیانویی

تاریخچه سینک ظرفشویی

سینک ظرفشویی آبشاری طلایی

سینک ظرفشویی یکی از وسایل پرکاربرد در خانه‌ها، رستوران‌ها، محل کار و… می باشد.

همان طور که از نام آن مشخص است، از آن برای شستن ظرف استفاده می‌شود. علاوه بر آن درون سینک ظرفشویی میوه، سبزی و… نیز می‌شویند.

مردمان از گذشته تا کنون از راه‌های مختلفی برای شستشو ظروف و وسایل خود استفاده می‌کردند. ما در این مقاله می خواهیم به روند تولید سینک‌ ظرفشویی و ماشین ظرفشویی از گذشته تا کنون بپردازیم.

ریشه لغت سینک sink از زبان قدیمی انگلیسی Sincan به معنای “فروکش کردن” بوجود آمده است و هم اکنون به همین نام “سینک” در اقصی نقاط دنیا نامیده می شود.
تاریخچه مکتوب ساخت و استفاده ازسینک های ظرفشویی به سال های 1820 -1900 میلادی برمی گردد.

جنس سینک های آن زمان بیشتر از فلز قلع و روی بوده است. پس از آن سینک های چدنی با روکش لعاب نیز ساخته و مورد استفاده قرار گرفت. در تاریخ 1940 – 1950 میلادی استفاده از سینک های استنلس استیل باب شد هرچند که استفاده از سینک های لعابی نیز تا مدت ها ادامه یافت.
سینک های ظرفشویی کنونی بطور عموم و به خاطر مقاوم بودن جنس استنلس استیل در برابر اسید های ملایم، سبکی وزن، تمیز شدن آسان، فرم پذیری، زیبایی و تنوع پذیری، تولید و عرضه می شوند. سینک های با عمق کم معمولا با شکل دهی ورق سرد توسط قالب تولید می شوند در حالیکه سینک های با عمق لگن زیاد و همچنین با شیب عمودی کم، توسط عملیات جوشکاری و ترکیبی تولید می شوند.
سینک های ظرفشویی امروزی در قالب چهار مدل با توجه به “نوع نصب” عرضه می شوند.
سینک های روکار Top mount : این نوع سینک ها لبه دار هستنند و به آسانی بر روی صفحه MDF قرار گرفته و نصب می شوند. نصب و آب بندی این سینک ها آسان و در صورت تعویض به صفحه MDF صدمه نمی زنند.
سینک های زیرکار Under mount : این نوع سینک ها فاقد لبه می باشند و مناسب نصب بر روی صفحه های سخت مانند کوارتز و یا سنگ های طبیعی می باشند.

زیبایی و تمیز شدن آسان پیرامون سینک از مزایای این نوع سینک است. نصب و درزگیری و آب بندی این نوع از سینک ها باید توسط افراد مجرب و حرفه ای صورت پذیرد.سینک های با قابلیت نصب بر “روی کار” و همچنین “زیر کار” : Dual mount این نوع از سینک ها دارای لبه تخت پیرامونی هستند و قابلیت نصب بر روی صفحه MDF و همچنین زیر صفحه کوارتز را تواما دارند. ضخامت ورق این سینک ها زیاد است.
سینک با نمای روبروی مشهود :Farmhouseنصب این نوع سینک نیز بر روی صفحه های سخت امکانپذیر است و نصب آن توسط افراد کاملا مجرب و حرفه ای باید انجام گیرد.

نمای قسمت روبروی این نوع سینک فاقد کابینت و کاملا مشهود است و در زمره سینک های مدل کلاسیک قرار می گیرد.

برای دیدن محصولات و سینک های وارداتی و قیمت ها  اینجا کلیک کنید.

تاریخچه سینک ظرفشویی

مردمان در زمان گذشته برای شستن ظرف‌ها، میوه‌ها و سایر وسایل خود از راه‌های مختلفی استفاده می‌کردند و مجبور بودند به خاطر نبود آب‌های لوله کشی از آب چاه‌ها، رودخانه‌ها، حوض‌ها و حوضچه‌ها و با جوشاندن  یک سطل آب نسبت به شستشو اقدام می‌کردند.

همچنین برای پاکیزه شدن از شن و یا صابون‌های دست ساز استفاده می‌کردند.

با گذشت زمان و پیشرفت انسان در فناوری راه‌های مختلف و آسانی برای شستشو ایجاد شد. در اواخر قرن هجدهم و اوایل قرن نوزدهم، سینک‌های سنگی با حفره‌ای برای خروج آب و جعبه‌های چوبی که از سینک نگهداری می‌کرد استفاده می‌شد.

سینک‌ها علاوه بر سنگ، از فلز نیز ساخته می‌شدند.

این سینک‌ها از عمق کمی برخوردار بودند که با پیشرفت در قرن نوزدهم میلادی و بعد از آن، جنس و نوع سینک‌ها به مرور تغییر کرد که در ادامه به چند نمونه از آن‌ها خواهیم پرداخت.

انواع سینک‌ ظرفشویی

سینک چدنی: در قرن نوزدهم میلادی، جنس سینک‌ها به مرور تغییر کرده و در ساخت آن‌ها از چدن استفاده شد.

لایه این سینک‌ها با لعاب پوشیده شده بود و در آن زمان یکی از عالی‌ترین تغییرات به حساب می‌آمد.

اما سینک ظرفشویی چدنی به دلیل لعابی بودن دارای مشکلاتی قبیل: زنگ زدگی، نشت آب و… بود.

سینک بهداشتی: با ورود به قرن بیستم، سینک‌ ظرفشویی به اصلی ترین لوازم آشپزخانه و سایر مکان‌ها تبدیل شد.

به خاطر اهمیتی که سینک‌ها داشتند بهداشت و پاکی آن بسیار مهم بود، به همین دلیل لوله کشی سینک‌ها را به گونه‌ای طراحی کرده بودند که بتوان آن‌ها را به خوبی مشاهده و به راحتی تعمیر و تمیز کرد.

سینک استیل: زمانی که کابینت‌های فلزی در دهه‌های ۴۰ و ۵۰ تولید شد، سینک‌های استیل نیز رواج پیدا کرد.

این سینک‌ها دارای لبه خم شده به اندازه ۹۰ درجه بودند که به نام لبه هود شناخته می‌شد. شیرهای آشپزخانه را هم به جای این که بر روی دیوار نصب کنند، بر روی خود کابینت‌ها نصب می‌کردند‌.

لازم به ذکر است که با رواج سینک‌های استیل هنوز از سینک‌های چدنی نیز استفاده می‌شد‌.

سینک‌‌های مدرن: امروزه علاوه بر سینک‌‌های چدنی و استیل از متریال‌های دیگری مانند: مس، شیشه، سرامیک، سنگ مرمر، گرانیت، کورین و… استفاده می‌کنند. حتی ظاهر این سینک‌ها نیز زیبا و جذاب‌تر است.

در حال حاضر از بین سینک‌های مدرن، سینک گرانیتی از محبوبیت بالایی برخوردار می‌باشد.

انواع مدل نصب سینک

سینک‌های تو کار: سینک‌هایی هستند که از زیر به قسمتی از صفحه کابینت می‌چسبند و قابلیت اتصال به کابینت را نیز دارد.

سینک رو کار: یکی دیگر از انواع سینک‌ها که بر روی صفحه کابینت نصب می‌شود. نصب و تعمیر این سینک نسبت به سینک تو کار، آسان تر و به صرفه است.

سینک تک لگنه: این سینک برای شستشو ظرف‌های زیاد و با حجم بالا مناسب می‌باشد و چند کاره نیست.

سینک دو لگنه: با استفاده از این سینک می‌توان به طور هم زمان هم ظرف‌ها را شست و هم سبزیجات و….

سینک چند لگنه: با اینکه این سینک دارای طراحی بسیار زیبایی می‌باشد و آبکشی در آن بسیار راحت است، ولی سینک‌های این مدل کوچک‌تر نسبت به سایر سینک‌ها بوده و مقدار تولید آن بسیار کم می‌باشد.

سینک صفحه دار: این مدل از سینک دارای صفحه‌ای میباشد که می‌توان ظرف‌ها و وسایل شسته شده را روی آن قرار داد. سینک صفحه دار برای جنس‌های خاصی نبوده و برای همه جنس‌ها قابل استفاده است.

نکته: کیفیت سینک های ظرفشویی به نوع ورق استنلس استیل، ضخامت ورق، روش و ابزار تولید و نیز کنترل کیفیت اعمال شده بستگی دارد.
نکته: هر چند که مقاومت سینک های استنلس استیل به مواد غذایی اسیدی خوب است اما در صورت ماندگاری طولانی و عدم شستشو و رفع به موقع این مواد (آبلیمو و سرکه و …) باعث ایجاد لکه های پایدار بر روی سطوح سینک خواهند شد، لذا بهتر است پس از هر نوبت استفاده از سینک، آن را با آب کاملا شسته و خشک نمود و در صورت ماندگاری آلودگی، از مواد تمیز کننده مخصوص استیل (با رعایت دستورالعمل سازنده محصول) استفاده کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *